Još jedna u nizu kompanija koja je uvidela odličnu poslovnu klimu u Šimanovcima privodi kraju opremanje i testiranje opreme u svom objektu, i priprema se za početak proizvodnje.
Firma “Moja mama”, koja se bavi pripremanjem gotovih jela, završava proizvodni pogon, a vrednost investicije iznosi više od 1,6 miliona evra. Maksimalni dnevni kapacitet ovog proizvodnog pogona je 75.000 obroka i 25.000 salata dnevno.
Osnivač i vlasnik ”Moje mame” Dušan Radović, iza kojeg stoji višedecenijsko iskustvo na polju gastronomije i ugostiteljstva kaže da nudi sasvim novi koncept u ishrani kroz pripremanje gotovih, sveže kuvanih jela, pripremljenih bez aditiva, konzervansa i emulgatora, po receptima iz domaće kuhinje, i od kvalitetnih namirnica.
- Potencijal ovako inovativne tehnologije pripreme hrane, kakav trenutno ne postoji u svetu je ogroman. Gotova jela se svuda u svetu pripremaju industrijski. Mi nudimo gotova domaća jela, koja se kuvaju kao kod kuće ili u vrhunskim restoranima - ističe Radović.
- Cilj nam je da stvorimo brend i da sve restorane u svetu, koji kupe našu franšizu, snadevamo namirnicama proizvedenim u Srbiji.
Radović ističe da se u ovom trenutku već obučavaju radnici, a prvi obroci bi trebalo da izađu iz kuhinje do kraja ovog meseca.
- U našem asortimanu, koji obuhvata mediteranski i kontinentalni meni biće 42 vrste jela i 20 vrsta salata - naglašava Radović i dodaje da će kad prorade u punom kapacitetu biti potrebno oko 200 radnika. Kompanija će se orijentisati na lokalnu radnu snagu i upošljavati i one starije od 50 godina, koje će sama obučavati.
- Nama bi mnogo značilo da se uposli deo nezaposlenih, starijih od 50 godina, s obzirom na to da je reč o teže upošljivoj kategoriji stanovništva, posebno kada su u pitanju žene - istakao je Željko Trbović, predsednik opštine Pećinci.
- To bi nam pružilo mogućnost da dodatno smanjimo broj nezaposlenih u našoj opštini kojih je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, u novembru ukupno bilo 753, od toga 417 žena.
Distribucija
“MOJA mama” planira distribuciju svojih proizvoda preko sopstvenih restorana na četiri lokacije u Beogradu, snabdevanje lanaca supermarketa i drugih trgovinskih i ugostiteljskih objekata, prodaju pravnim licima koja imaju sopstvenu ishranu zaposlenih.